Anaheim Ducks – Buffalo Sabres

Anaheim Ducks – Buffalo Sabres:

Buffalo avslutar sin roadtrip i att vinna först mot Kings med 4-1 för att sedan ett dygn senare slå Ducks 4-2. Man är nog nöjda. Fansen är nog nöjda. Anaheim gjorde ännu en usel insats och frågan är vart vi har detta Anaheim just nu?

Frid och fröjd sålänge man visar upp ett bra spel men förlorar på lite motstuds. Då brukar det vända. Men Anaheim gör inte det. Man visar inte upp bra spel.

Inatt förlorade man skotten 28-45 på hemmaplan mot Buffalo trots att man nästan låg under hela tredje period. Mot Vegas, matchen innan, förlorade man skotten hela 18-45. Sen har vi Islanders dessförinnan och väl där blev det 25-35 i skott. Mot Blues var det väl det enda undantaget då det blev 31-31 i skott. Men matchen innan det var allt som vanligt och då släppte man hela 51 skott mot sig när man mötte Dallas. Man fick iväg 25.

Sålänge man har sådana här siffror är det oroväckande. Särskilt när man spelar på hemmaplan. Gibson har varit en gud i mål och gjort allt han kunnat men det är inte lätt när man får 40+ skott mot sig i de flesta matcher. Inatt var det Miller som stod och även han gjorde det bra (4e målet öppen kasse) med tanke på att det var 45 skott av Buffalo.

Nä, Anaheim har mycket att fundera på. Buffalo har inte lika mycket att fundera på.

Lite att tänka på tills framöver i spelväg:

  • Vi testade C. Hutton över i räddningar och är velig att ge det fler försök. Riktigt bra målvakt men det var Anaheim som var så usla så linan ej gick vägen. Mot lite mer skottvilliga lag testar vi Hutton igen då Buffalo ändå släppt en del skott mot sig tidigare.
  • Spela räddningar Gibson och Miller. Ja, ni såg statistiken ovan. Sålänge Ducks släpper till såhär mycket skott kör vi detta framöver tycker jag.
  • Fortsätta spela Buffalo? Buffalo satt till fina 3,80 mot Kings och X2 till 1,751 mot Ducks. Det kan vara läge att fortsätta spela Buffalo när oddsen vill som vi vill.
  • Spela över skott på spelare som möter Anaheim. Exempelvis nästa match då Chicago spelar hemma mot Anaheim.
  • Håll koll på Eichel! Löser in princip alltid 4+ skott på mål. Linan är allt som oftas 3,5 och kan vara värde gå in här framöver om oddset står runt 2x degen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *