Carolina – En intressant situation

Vi alla vet hur jag totalt sågade Carolina i min analys av lag inför säsongen 18/19 (läses här). Det faller ett mörker skrev jag..

Nu såhär tidigt in på säsongen är det svårt att dra slutsatser såklart. Men i dagsläget är Carolinas fans alltmer hoppfulla efter en lovande säsongssinledning där man hamnat i en väldigt intressant situation.

Tre matcher spelade. Två vinster. Noll förluster. En overtime förlust. Etta i Eastern Conference. Nu har man visserligen bara mött Columbus, Rangers och Islanders. Det lär bli tuffare och man lär inte behålla denna plats. Men det ser bättre ut än väntat och det är helt klart möjligt med en bättre placering i slutändan än vad många tidigare trott.

Carolina har spelat tre matcher och man är faktiskt i en väldigt intressant situation. Nämligen bredden av leverans. Lagets stjärnor, spelare som Aho och Teravainen exempelvis, har bara gjort ett mål vardera. Samtidigt har Carolina gjort hela 12 mål! Mycket sparkapital dvs.

Problemet är målvaktssituationen, vilket jag även efterlyste i min analys. Varken Darling eller Mrazek har briljerat och det kommer bli tufft när man möter bättre offensivt skickliga lag. Att ett lag som Rangers kan göra 5 mål på Carolina, trots väldigt få skott, är oroväckande.

Det positiva är att lagets stjärnor fortfarande inte levererat utefter sin maximala förmåga och att andra spelare tar för sig. Det ger en bättre bredd än väntat och något att hoppas på. Hur långt det bär av återstår att se. Det kan vi inte avgöra på tre matcher.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *