Går igenom lag del 2 – Calgary Flames – Lovande framtid att vänta

Går igenom lagen till den kommande säsongen av NHL. Detta år kommer jag köra ett inlägg / lag.

Tidigare år har jag gjort långa och utförliga inlägg om varje lag innan säsongen har börjat. Ni kan se dessa inlägg här

Vi går vidare till Calgary Flames.


Calgary Flames:

Det brinnande C:et brann verkligen upp förra året då det inte alls gick som förväntat.. Alla väntar på att Calgary ska ta det där klivet under en säsong som både Toronto och Winnipeg har gjort de senaste åren. Laget har all kapacitet för att göra detta men än sålänge har det blivit en besvikelse år efter år när man sammanfattat säsongerna. Undantag det år Calgary tog sig till playoffs såklart.

Nu väntar ny säsong och Calgary har samma aura kring sig som tidigare år. Vi alla förväntar oss att man tar det där klivet nu helt enkelt. Lyckas man?

Vi börjar med att gå igenom sommaren och vad som har hänt. Till skillnad från Washington, som vi gick igenom senast, så har Calgary haft fullt upp i sommar. Det har hänt en hel del intressanta grejer. Vi kan väl börja med att J. Neal numera kommer bära det brinnande C:et på sig. Dessutom kommer vi se en hel drös av Carolina spelare i Calgary. Svensken E. Lindholm, backen N. Hanifin och D. Ryan.

Man har även knytit sig an Y. Ehliz till laget. Förmodligen kommer han ej ta en startplats i år men han såg väldigt intressant ut under VM i våras. Kan mycket väl bli bra i det långa loppet.

Jag gillar Calgary's ändringar denna sommar och tror att man kommer ta ännu ett kliv nu. Enda tappen, av ett litet tyngre slag, är egentligen Hamilton och Ferland. 

Slutspel? Ja

Laget:

Målvakter 

 • M. Smith
 • D. Rittich

Ni som läst mina tidigare års inlägg om Calgary vet hur mycket jag brukar ställa mig frågandes till lagets målvakter. Nu är det nytt år och det är samma visa. Att man aldrig kan lösa denna del av laget.. Smith i all ära men är faktiskt 36 år gammal nu och hans bäst före datum har passerat. Som backup har vi Rittich. Visserligen bara 26 år gammal men är han verkligen redo för att bära ett lag på sina axlar när det behövs? Nej, nej, nej detta är samma visa som varje år. För svagt.

Backar

 • M. Giordano – T.J Brodie
 • N. Hanifin – T. Hamonic
 • B. Kulak – M. Stone

Enligt mig är denna defensiva lineup en av de bättre i NHL. Det som ska nämnas här är att samtliga (förutom Giordano) är 28 år eller yngre. Här har vi en core-bas som är helt galet bra sett ur ett långsiktigt perspektiv. När vi nu ser att fyra av dessa spelare har entrat 28 år gamla så ska också deras utveckling peaka rejält. Kan bli hur stabilt, offensivt farligt och defensivt starkt som helst det här.

Offensiv

 • J. Gaudreau – S. Monahan – J. Neal
 • M. Tkachuk – M. Backlund – E. Lindholm
 • S. Bennett – D. Ryan – M. Frolik
 • M. Jankowski – A. Czarnik – G. Heathaway

Detta som ska bära Calgary tillsammans med defensiven. När målvakterna, förmodligen, inte kommer hålla den höga klass som behövs kommer det behövas att laget har en glad och pigg offensiv som fungerar. Fyra stjärnor tänker ni? Det är så mycket skicklighet i denna del av Calgary's lag. Om defensivens core-bas såg bra ut så ska vi nu gå igenom den offensiva. Bara tre spelare (!) är 30 år gamla eller äldre.

Vi har Gaudreau som är en av ligans bästa spelare i samma line med Monahan som är en av ligans mest underskattade. Neal tillkommer och det kan bli riktigt intressant. I andra linen har vi Tkachuk som är en riktigt spännande talang. Öste in poäng förra säsongen och spelar numera med svenskarna Lindholm och Backlund. I tredje och fjärde linen har vi blandat med lite äldre rutinerade spelare tillsammans med yngt, nytt och fräscht. 

Calgary kommer vara offensivt roliga att kolla på denna säsong tror jag. Man har den fart som behövs och om bara laget klickar så kommer man kunna bli riktigt farliga. Skulle målvakterna bli en succé, vilket jag visserligen icke tror, så kommer det bli hur bra som helst.

Calgarys tid kommer att komma. Man har en lovande framtid att vänta. Kommer man redan i år att lyckas ta sig till slutspel? Efter alla dessa år då man tänkt "det är dags för Calgary nu" och blivit sviken. Är det nu trenden bryts och vi får se spelarna ta det där rejäla klivet? Jag tror det. Jag säger ja! Vi avslutar inlägget med: Kommer hänga på offensiven och defensiven att bära upp den bristande målvaktssituationen.

//

Detta inlägg är skrivet den 30/8 och bygger utefter spelarmaterialet detta datum.

Läs tidigare inlägg där jag går igenom lag inför säsogen 18/19:

Del 1- Washington Capitals

2 kommentarer

 1. Great reviews as always, excited to see your thoughts on the rest of the teams.

  In regards to Calgary, I am extremely disappointed in their choice of Bill Peters as coach. He seems best suited as a ”developer” coach as he never seems to manage to take a team/roster to the next level. We saw it with him in Carolina and as coach for team Canada this spring at WC.

  How he is supposed to bring anything different than what Gulutzan did is beyond me.

  And I agree with you 100% about the goaltending. Smith can play like a top5 goalie, but can bottom out as well + he is injury prone. James Neal should address some of the lack of scoring, but I doubt it is enough and the bottom-6 forwards are just meh with no real prospects in their system.

  I think the roster warrants a spot in the playoffs, but I think Central Division scoops both wild cards as Pacific looks fairly balanced (minus Vancouver). With Arizona finally resembling a competitive team, I fear Pacific will ”feast” on each other so its only top3 going to the POs.

  Can’t wait for meaningful hockey, until then I guess it’s chinese fun tomorrow: Calgary-Boston

  1. Hello!

   yeah i agree. Probably we will see five central division teams in the playoffs and only 3 from Pacific.

   Looking forward to the new season and thanks 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *