Los Angeles Kings in a hurry

Var en hel del som klickade sig in på mitt förra inlägg om spelare och deras favoritskap till att ta hem poängligan inför den kommande säsongen. Kul! Kan läsas här

Nu är det ny dag och jag tänkte, med lite tid över, dela med mig lite snabba tankar om Los Angeles Kings.


Kings hade en bra säsong då många förväntade sig att det skulle bli lite tufft. Väl i slutspel blev det åka av direkt och inte mycket att säga till om.

Varför just Kings och denna rubrik undrar ni? Jag gick lite snabbt igenom lag och det var en specifik sak som fick mig att reagera på, kring just Kings. Åldern på deras stjärnor och kontrakten man har lagt. Man kan säga att Kings är i ett stressigt scenario att vinna inom några år och fansen är nog lite stressiga även dom. Det hade jag varit. Det gäller att leverera Kings, nu. Hurry hurry.

Ser vi till laget inför den kommande säsongen och stjärnornas ålder + kontrakt så är det enligt följande:

Till säsongen 20/21 har följande kontrakt:

T. Lewis (31 år just nu)
J. Muzzin (29 år just nu)

Till säongen 21/22 och framåt har följande kontrakt:

I. Kovalchuk (35 år just nu)
A. Kopitar (30 år just nu)
D. Brown (33 år just nu)
J. Carter (33 år just nu)
D. Phaneuf (33 år just nu)
A. Martinez (31 år just nu)
J. Quick (32 år just nu)

Som ni kan se är samtliga i dagsläget 30+, förutom Muzzin, och vi snackar om kontrakt som rör sig mer än 2-3 år framåt i tiden. En del har även kontrakt längre än 21/22.

Man kan även ställa sig ett frågetecken hur man tänker när man signar en Kovalchuk, som är 35 år gammal, på ett kontrakt till säsongen 21/22. Känns lite väl desperat i mitt tycke och en rejäl chansning. Även om han förmodligen krävde något sådant här för att ens åka över till Nordamerika och lämna KHL..

Nja, som ni ser här så känns det som Kings har ett utgångsdatum. Snart är de spelare som man relaterat till Kings på senare år på nedgång och därefter kan det mycket väl ta ett bra tag tills man ser Kings i toppen igen.

Vad tror ni om Kings framöver? Vad tror ni om Kovalchuk? Är det en bra sign av Kings att göra? 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *