Minnesota Wild – Carolina Hurricanes

Minnesota Wild – Carolina Hurricanes:

Minnesota gjorde ett riktig usel insats här. Antigen underpresterade Minnesota eller är Carolina mycket bättre än vi tror. Förmodligen en blandning. För tidigt in på säsongen för att ge ett klart svar.

Första perioden var det bara ett lag som hade dykt upp till matchen. Minnesota såg helt ointresserade ut och hängde inte med i svängarna. Carolina vann skotten under första perioden med hela 20-5. I Minnesota..

Man förväntade sig ett piggare Minnesota i andra period men det var absolut motsatsen vi fick se. Ännu en period där det var Carolina som styrde och ställe. Skotten slutade 16-4 här. Att den ens var match fortfarande och att inte Carolina hade dragit ifrån är väldigt underligt. Vi gick till tredje period med en ynka 2-1 ledning till Carolina.

I tredje perioden vaknade Minnesota lite. Man hade faktiskt några lägen och ändå 14 skott på mål. Man vaknade så mycket att man var nära att råna Carolina på poäng här då Granlund gjorde 4-3 med under 5 minuter kvar. Men rättvisan skulle segra och Carolina fick till slut in 4-4 för att sedan se Aho göra 5-4 på förlängning.

Välförtjänt men det borde absolut inte blivit såhär svårt för Carolina som det blev. Visar på brister inom laget. Defensiven funkar inte som den ska. Skotten slutade på 57-23 till Carolina på bortaplan, galet.

Vad vi ska tänka på framöver:

  • Har svårt att se Minnesota göra sådana här usla hemmamatcher varje gång. Förmodligen vaknade man på fel sida och förmodligen kommer vi få bra skottlinor till nästa match. Kika på samtliga spelare. Höga odds och 2,5 linor är alltid intressanta när det gäller Minnesota och hemmaplan efter en sämre match gången innan.
  • Överspel i Carolinas matcher? Känns så. Defensiven är så svag men samtidigt har dom spelat riktigt bra framåt med mycket fart och finess. Kanske inte mot defensivt skickliga lag men annars borde vi nog försöka få in de i lite rutin nu hädanefter.
  • Spela U2,5 J. Staal vid 1,50+. Vi har kört Staal Ö1,5 1,7-2,10 under inledningen av säsongen och det kommer vi göra fler gånger om tillfällen ges. Men nu har Carolina skjutit så mycket så det är stor chans vi får en 2,5 lina på Staal här där vi vänder på det och testar under istället.
  • Granlund såg riktigt bra ut under matchen. Vid sämre motstånd kan det vara läge gå in på Ö0,5 / Ö1,5 poäng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *